DidgeridooCentrum Niels de Lang

Niels de Lang DidgeridooCentrumNiels de Lang is afgestudeerd docent en musicus aan het Conservatorium te Utrecht en studeerde af in 1992.

Met zijn ervaring weet hij als geen ander de kennis van muziek, optredens en lesgeven samen te brengen in de unieke didgeridooworkshops.

Zijn gedreven enthousiasme siert de workshops. Medewerkers zijn allen afgestudeerde muziekdocenten.

DidgeridooCentrum Workshops & Webshop

DidgeridooCentrum WebshopIn een Didgeridooworkshop komen de mystieke klanken van de didgeridoo tot leven.

U leert u in korte tijd het oeroude muziekinstrument van de Aboriginals uit Australie te bespelen.

Onze Webshop biedt een ruime keus aan didgeridoo's. De didgeridoo's zijn zorvuldig gesorteerd op klank en bespeelbaarheid. DidgeridooCentrum Niels de Lang richt zich vooral op de beginnende speler, die een aantrekkelijk geprijsde didgeridoo zoekt die bij hem past.

Workshops Australian Treasures

Circulaire Ademhaling

Circulaire Ademhaling

Zowel bij apneupatiënten en snurkers ligt het probleem vooral bij de keelspieren en de spieren van de tong die verslapt zijn. Op de afbeelding hiernaast ziet u in in het blauw aangegeven welke spieren er worden getraind

De verslappingen of vernauwingen kunnen verschillende oorzaken hebben en zullen door specialistisch onderzoek eerst moeten worden vastgesteld.

Onze Doelstelling

Wat wij met Apneutherapie ten doel stellen is het versterken van de ademhalingsspieren en de tong. Met didgeridoospelen is bewezen dat met het blazen op het instrument de keel flink open komt te staan. Met de circulaire ademhalingstechniek blijft de keel ook open staan bij de inademing, er moet immers bij de inademing lucht naar buiten worden geperst.

Dit naar buiten persen van de lucht wordt gedaan met de wangspieren die met het oefenen van de circulaire ademhaling een belangrijke bijdrage moeten leveren. Bij het moment van inademen en uitpersen tegelijk duwt de tong lucht mee naar buiten om vervolgens weer naar achteren te gaan voor de volgende inademing. Deze continue afwisseling van uitblazen, inademen – en uitpersen tegelijk heet circulair ademhalen.

De resultaten

Met deze techniek worden de spieren van de keel, tong en wangen enorm getraind. Het is als het ware bodybuilding voor deze spieren. Een kort maar krachtig samentrekken.

Bij dagelijks oefenen zullen de ademhalingsspieren strakker worden, te vergelijken met het trainen van buikspieren. Na een periode van 3 a 4 maanden trainen zal het effect van de circulaire ademhaling merkbaar worden.

Er zijn echter ook gevallen bekend, vooral bij snurkers waarbij, na 3 a 4 weken al minder werd gesnurkt. Didgeridoospelen heeft een rustgevende werking en stimuleert een diepe buikademhaling.

Website door Benjamin Verkleij