Niels de Lang heeft meer dan
25 jaar ervaring met de Didgeridoo!

Over apneutherapie

Apneutherapie richt zich volledig op het aanleren van de circulaire ademhalingstechniek. Apneutherapie maakt onderdeel uit van het DidgeridooCentrum, met als grote overeenkomst dat de circulaire ademhalingstechniek en didgeridoospelen nauw met elkaar zijn verbonden.

Het Didgeridoocentrum is gestart in 2003 onder leiding van musicus en didgeridoospeler Niels de Lang. De Lang studeerde in 1992 af aan het Conservatorium te Amsterdam en bespeeld al ruim 27 jaar de didgeridoo. Het DidgeridooCentrum biedt workshops didgeridoospelen aan tal van instellingen en is met het oprichten van ApneuTherapie (2009) een behandeling gestart in de vorm van 1- dagsworkshops en individuele didgeridoolessen die zich richt op OSAS patienten en snurkers. 

Ook verkopen wij didgeridoos in onze webwinkel Australian Treasures. Bezoek de webshop op : www.australiantreasures.com

Over apneutherapie

Wetenschappelijk Onderzoek

Didgeridoo helpt tegen slaapapneu

Spelen op een Didgeridoo helpt tegen slaapapneu. Dit blijkt uit een gerandomiseerde trial van de Universiteit van Zürich, gepubliceerd in het British Medical Journal.

Uit onderzoek blijkt dat spelen op een didgeridoo en gebruik van de circulaire ademhaling de spieren van de bovenste luchtwegen traint. Dit zou voor OSAS patiënten met niet al te ernstige klachten een acceptabeler behandeling zijn dan continue positieve luchtdruk.

Aan het experiment deden 25 patiënten met gemiddeld ernstige slaapapneu (apneu-hypopneu-index tussen 15 en 30) mee. Van hen kregen 14 didgeridooles; zij oefenden gedurende vier maanden dagelijks op dit aboriginal-instrument. De 11 anderen werden op een wachtlijst geplaatst. Uit vergelijking van beide groepen blijkt dat didgeridoospelen leidt tot minder snurken en dat de vermoeidheid overdag vermindert. De apneu-hypopneu-index verbeterde 11 punten in de interventiegroep en gemiddeld 5 punten bij de wachtlijstgroep. Er was geen effect op de kwaliteit van de slaap. De onderzoekers concluderen dat digeridoospelen een effectieve behandeling is.

Bron: Medisch Dossier, 28 december 2005

Nieuw

Wat bieden wij?

1 dagsworkshops didgeridoo & circulaire ademhaling (keelspiertraining).

U kunt zich hier inschrijven voor de 1-dagsworkshop. Deze doet u met een kleine groep. Wij hechten waarde aan individuele aandacht daarom hanteren wij een groepsgrootte van maximaal 14 personen.

E-learning Didgeridoo & Circulaire ademhaling (online didgeridoo leren)

Met het complete cursuspakket inclusief een didgeridoo kun je thuis direct beginnen met didgeridoospelen én het aanleren van de circulaire ademhalingstechniek!

De didgeridoo wordt actief gebruikt voor het aanleren van de circulaire ademhaling. Ook worden de basisbeginselen van het didgeridoospelen geleerd.De 1 dags-workshop duurt van 10:30 – 16:30u.Didgeridoo, lunch, koffie en thee zijn bij deze workshop inbegrepen!

Onze workshoplocatie is gevestigd in het kerkje van Beets, Beets 51, 1475JD Beets,  Tel. 06-51374913

© Apneutherapie | Alle rechten voorbehouden
Website door Benjamin Verkleij
Stuur een Whatsapp!