DidgeridooCentrum Niels de Lang

Niels de Lang DidgeridooCentrumNiels de Lang is afgestudeerd docent en musicus aan het Conservatorium te Utrecht en studeerde af in 1992.

Met zijn ervaring weet hij als geen ander de kennis van muziek, optredens en lesgeven samen te brengen in de unieke didgeridooworkshops.

Zijn gedreven enthousiasme siert de workshops. Medewerkers zijn allen afgestudeerde muziekdocenten.

DidgeridooCentrum Workshops & Webshop

DidgeridooCentrum WebshopIn een Didgeridooworkshop komen de mystieke klanken van de didgeridoo tot leven.

U leert u in korte tijd het oeroude muziekinstrument van de Aboriginals uit Australie te bespelen.

Onze Webshop biedt een ruime keus aan didgeridoo's. De didgeridoo's zijn zorvuldig gesorteerd op klank en bespeelbaarheid. DidgeridooCentrum Niels de Lang richt zich vooral op de beginnende speler, die een aantrekkelijk geprijsde didgeridoo zoekt die bij hem past.

Over Apneutherapie

Over Ons

Apneutherapie richt zich volledig op het aanleren van de circulaire ademhalingstechniek. Apneutherapie maakt onderdeel uit van het DidgeridooCentrum, met als grote overeenkomst dat de circulaire ademhalingstechniek en didgeridoospelen nauw met elkaar zijn verbonden.

Het Didgeridoocentrum is gestart in 2003 onder leiding van musicus en didgeridoospeler Niels de Lang. De Lang studeerde in 1992 af aan het Conservatorium te Amsterdam en bespeeld al ruim 27 jaar de didgeridoo. Het DidgeridooCentrum biedt workshops didgeridoospelen aan tal van instellingen en is met het oprichten van ApneuTherapie (2009) een behandeling gestart in de vorm van 1- dagsworkshops en individuele didgeridoolessen die zich richt op OSAS patienten en snurkers. 

Ook verkopen wij didgeridoos in onze webwinkel Australian Treasures. Bezoek de webshop op : www.australiantreasures.com

Wetenschappelijk Onderzoek

Didgeridoo helpt tegen slaapapneu

Spelen op een Didgeridoo helpt tegen slaapapneu. Dit blijkt uit een gerandomiseerde trial van de Universiteit van Zürich, gepubliceerd in het British Medical Journal.

Uit onderzoek blijkt dat spelen op een didgeridoo en gebruik van de circulaire ademhaling de spieren van de bovenste luchtwegen traint. Dit zou voor OSAS patiënten met niet al te ernstige klachten een acceptabeler behandeling zijn dan continue positieve luchtdruk.

Aan het experiment deden 25 patiënten met gemiddeld ernstige slaapapneu (apneu-hypopneu-index tussen 15 en 30) mee. Van hen kregen 14 didgeridooles; zij oefenden gedurende vier maanden dagelijks op dit aboriginal-instrument. De 11 anderen werden op een wachtlijst geplaatst. Uit vergelijking van beide groepen blijkt dat didgeridoospelen leidt tot minder snurken en dat de vermoeidheid overdag vermindert. De apneu-hypopneu-index verbeterde 11 punten in de interventiegroep en gemiddeld 5 punten bij de wachtlijstgroep. Er was geen effect op de kwaliteit van de slaap. De onderzoekers concluderen dat digeridoospelen een effectieve behandeling is.

Bron: Medisch Dossier, 28 december 2005

Wat bieden wij?

Nieuw
1 dagsworkshops didgeridoo & circulaire ademhaling (keelspiertraining).

U kunt zich hier inschrijven voor de 1-dagsworkshop. Deze doet u met een kleine groep. Wij hechten waarde aan individuele aandacht daarom hanteren wij een groepsgrootte van maximaal 12 personen.

Wanneer u een individuele afspraak wilt maken kan dat natuurlijk ook. U spreekt dan af per les.

De didgeridoo wordt actief gebruikt voor het aanleren van de circulaire ademhaling. Ook worden de basisbeginselen van het didgeridoospelen geleerd.
De 1 dags-workshop duurt van 10:30 – 16:30u.
Didgeridoo, lunch, koffie en thee zijn bij deze workshop inbegrepen!

Onze workshoplocatie is gevestigd in het kerkje van Beets, Beets 51, 1475JD Beets,  Tel. 06-51374913

Website door Benjamin Verkleij