DidgeridooCentrum Niels de Lang

Niels de Lang DidgeridooCentrumNiels de Lang is afgestudeerd docent en musicus aan het Conservatorium te Utrecht en studeerde af in 1992.

Met zijn ervaring weet hij als geen ander de kennis van muziek, optredens en lesgeven samen te brengen in de unieke didgeridooworkshops.

Zijn gedreven enthousiasme siert de workshops. Medewerkers zijn allen afgestudeerde muziekdocenten.

DidgeridooCentrum Workshops & Webshop

DidgeridooCentrum WebshopIn een Didgeridooworkshop komen de mystieke klanken van de didgeridoo tot leven.

U leert u in korte tijd het oeroude muziekinstrument van de Aboriginals uit Australie te bespelen.

Onze Webshop biedt een ruime keus aan didgeridoo's. De didgeridoo's zijn zorvuldig gesorteerd op klank en bespeelbaarheid. DidgeridooCentrum Niels de Lang richt zich vooral op de beginnende speler, die een aantrekkelijk geprijsde didgeridoo zoekt die bij hem past.

Instrument & Webshop

Het Instrument

De didgeridoo is het oudste blaasinstrument op aarde. Verhalen doen de ronde dat de didgeridoo al zo’n 40.000 jaar bestaat. Er zijn 1.000 tot 2.000 jaar oude rotstekeningen gevonden die het instrument afbeelden. Zeker is dat de didgeridoo zijn oorsprong vindt in Noord-Australië.

De aboriginals aldaar beweren dat de holle blaaspijp, ook wel Yidaki of didge genoemd, oorspronkelijk een middel was om met hun voorouders te communiceren. Wellicht bootsten de aboriginals met de didgeridoo ook geluiden uit de omgeving en van dieren na tijdens spirituele samenkomsten. Wie de mysterieuze oerklank van het instrument hoort, kan zich daar zeker wat bij voorstellen.

De Soorten

De didgeridoo is een holle stam, boomstam of tak van eucalyptushout die door termieten is uitgehold. Het instrument heeft een gedeelte waarop je blaast (het mondstuk) dit is de bovenkant en meestal het smallere gedeelte van de didgeridoo, en een uiteinde die meestal een stuk breder is dan het mondstuk.

Naast de eucalyptus exemplaren zijn er ook didgeridoo’s van bamboe, teakhout, pvc, carbon en metaal. De diverse didgeridoo’s hebben met elkaar gemeen dat ze een uniek laag (oer)geluid voortbrengen.

De Webshop

Via onze webshop Australian Treasures kunt u een didgeridoo bestellen. Een bamboe -of pvc didgeridoo is ideaal om mee te beginnen. Wij bieden tal van starterspakketten compleet met instructieDVD ''Playing the Didgeridoo'' inclusief circulaire ademhalinginstructie.

Ga naar onze didgeridoowebshop Australian Treasures  voor meer informatie.

Website door Benjamin Verkleij